Arap Birliği'nden Türkiye çıkışı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen tarihi Libya Konferansı sonrası Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, "Türkiye'nin müdahalesi Libya'nın dışına çıkacak yeni çatışmalara neden olabilir" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 22.01.2020, 19:20
Arap Birliği'nden Türkiye çıkışı!

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlaması amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Libya Konferansı ile ilgili açıklama yapan Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Türkiye'nin Libya'ya müdahalesinin yeni çatışmalara yol açabileceğini belirtti.

"Bütün ülkeler, Ankara'nın yaptıklarını reddediyor"

Konferansa katılan tüm ülkelerin Türkiye'nin yaptıklarını reddettiğini iddia eden Gayt, konferanstan çıkan belgenin 55 maddeyi içerdiğine değindi. Gayt, herkesin bu maddelere uyması gerektiğini aktardı.

Tüm ülkelerin Libya'nın içişlerine karışmaması gerektiği konusunda anlaştığını belirten Gayt, "Almanya, başta Avrupa Birliği ve Arap Birliği olmak üzere Libya'yla ilgilenen tüm tarafların katılması gerektiğini belirtti. Almanya, ayrıca Mısır'ın, Libya'yla olan sınırlar ve o sınırları ülkede bulunan çok sayıdaki terör milislerden korumak için davet edilmesi gerektiğini de gördü" ifadelerini kullandı.

Berlin'de Libya Konferansı

Libya krizinin siyasi çözümü için Almanya'nın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da katılımıyla, Berlin'de bir araya geldi.

Yorumlar (0)