Yunanistan açıklarında yanan feribotta Türk yolcular mahsur kaldı

İtalya bandıralı olan ve 290 kişinin bulunduğu bir feribot Yunanistan açıklarına vardığında yangın çıktı. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan açıklamada, feribotun Igoumenitsa kentinden ayrıldığı ve Korfu Adası yakınlarında alev aldığı belirtildi. İtalya’daki Brindisi Limanı’na varmak üzere yola çıkan gemide 24 Türk yolcu olduğu, Yunan arama kurtarma ekipleri sayesinde Türk yolculardan 2'sinin feribottan kurtarıldığı bildirilirken 1 Türk'ün kayıp olduğu aktarıldı. İtalya ve Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri ile Türkiye’den bir gemicinin destek verdiği arama-kurtarma çalışmalarında hala kayıp olan 48 kişi aranıyor.

DÜNYA 18.02.2022, 16:38 18.02.2022, 17:02
Yunanistan açıklarında yanan feribotta Türk yolcular mahsur kaldı

Yunanistan Sahil Güvenliği, gece saatlerinde yaşanan yangın dehşetini dünya kamuoyuna raporladı. Yunanistan’ın Igoumenitsa Limanı’ndan ayrılan ve İtalya’daki Brindisi Limanı’na varmak üzere seyir halinde olan bir feribotun Korfu Adası yakınlarında yandığı belirtildi. Mürettebat dahil 290 yolcusu bulunan feribotta şu an için hayatını kaybeden kimse bulunmazken gemideki 24 kişinin Türk olduğu kaydedildi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre 23 Türk vatandaşı sağlıklı şekilde karaya çıkartılırken kayıp olan vatandaşlardan 1'inin Türk olduğu aktarıldı.

Arama kurtarma operasyonu devam ediyor 

Yunan haber ajansından aktarılan bilgiye göre 2 kişi geminin garaj bölümünde mahsur kaldı. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından feribota yollanan en az 3 gemi, kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Cankurtaran botlarının da devreye girdiği tahliye sürecinde ilk etapta kurtarılan 242 kişinin Kerkira Adası’na götürüldüğü aktarıldı. Kalan 48 kişinin arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. 


Yunanistan, Türk gemisinden yardım istedi 

Yanan feribotun yakınlarında bulunan “Sirena” isimli geminin kaptanı Cevdet Bilen, yaşanılanları şu cümlelerle aktardı: “Feribot alev almış biz uzaktan görmedik. Bunun üzerine feribottan yardım sinyali gönderilmiş. O anda en yakın gemi biz olduğumuz için Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bizimle iletişime geçip feribotun yanına gitmemizi ve yardımcı olmamızı istedi. Biz gittiğimizde gemi alevler içindeydi. Personeli söndürmeye çalışmış ancak alevler harlanmış. Feribottan denize atlayanlar, çığlık atanlar vardı. Biz gittiğimizde 242 kişiyi Yunan tarafı çoktan kurtarmıştı. Biz de kalan kişileri aramaya, hayat belirtisi var mı diye bakmaya başladık. Gemideki kamyonların ve tırların yandığını net şekilde gördük.” 

“Deniz üstünde hayat belirtisi arıyoruz” 

“Feribotun söndürme çalışmaları tamamlandı şu anda soğutma çalışması yapılıyor. Mürettebatının nerede olduğunu bilmiyoruz. Bölgede akıntı yüksek olduğu için akıntıya doğru olan bölgeleri tarıyoruz ve deniz üstünde hayat belirtisi bulmaya çalışıyoruz. Çalışmaların en fazla 10 saat içinde biteceğini düşünüyorum.” 



İtalya, bölgede devriye uçuşu yapıyor 

Kalan 48 kişi için hayat belirtisi arayan 3 ülkeden ekipler, bölgede devriye atıyor. İtalya’dan gelen bir devriye uçağı belirli aralıklarla bölgede devriye uçuşu yapıyor. Öte yandan İtalya Sahil Güvenliği, feribotun Arnavutluk sularına doğru sürüklendiğini aktardı.  

3 kişi hastanede tedavi altında 

Kerkira Adası’na götürülen vatandaşların sayımı ve kimlik tespitleri devam ederken hafif yaralı 3 kişinin Kerkira Hastanesi’nde tedavi edildiği öğrenildi. Yaralı kişiler arasında Türk vatandaşı bulunmuyor. 

Yorumlar (0)