Yunan'ın ipini salan AB'yi endişe sardı!

AB (Avrupa Birliği), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü meşru faaliyetlerden rahatsız oldu. AB (Avrupa Birliği) Komisyonu, söz konusu faaliyetlerin "endişeye neden olduğunu" ifade etti. 

DÜNYA 31.08.2020, 15:33 31.08.2020, 15:47
Yunan'ın ipini salan AB'yi endişe sardı!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de başarıyla yürüttüğü çalışmaların ardından Yunanistan'ın karasularını Ege'de 6 milden 12 mile çıkaracağını duyurması, iki ülke arasındaki tansiyonu artırdı. 

Öte yandan, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de Fransa ile beraber tatbikat düzenlemesi ve Meis Adası'na asker sevkiyatı gerçekleştirilmesi de gerginliğin zirve yapmasına neden oldu. 

"Şımarık çocuk", AB'nin desteğini istiyor

Yunanistan, AB (Avrupa Birliği) ülkelerinin desteğini arkasına almaya çalışıyor. Söz konusu ülke, bu doğrultuda AB (Avrupa Birliği) dışişleri bakanlarını görüşmeye çağırmıştı.

Görüşmenin ardından AB (Avrupa Birliği) yetkililerinden biri, muhtemel yaptırımları ima ederek, "Türkiye'nin diyalog kurmasını sağlamak için sopaların yanında havuçların da olabileceğini" söylemişti. Yetkili, havuçları "yeni bir mülteci ve Gümrük Birliği programı için daha çok para" şeklinde açıklamıştı. 

"Türkiye ile diyalog kurulması lazım"

Bu gelişmelerin ardından AB (Avrupa Birliği) Komisyonu, şaşırtmayan bir açıklamada bulundu. 

Söz konusu açıklamada, "gerginliği tırmandıracak hamlelere değil, Türkiye ile diyalog kurulmasına gereksinim olduğu" ifade edildi.

"Endişeye neden oluyor"

"Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin endişe yarattığı" belirtilen açıklamada, bölge için barışçıl bir çözüm bulunması gerektiği kaydedildi. 

AB (Avrupa Birliği) Sözcüsü, diyaloğun sonuç vermemesi durumunda AB'nin (Avrupa Birliği) yaptırım uygulayabileceğini söyledi. 

Yorumlar (0)