"YPG siperlerini yıkmaya başladı"

ABD, Suriye'de 'SDG' ismini kullanan YPG/PKK'nın ülkenin kuzeydoğusunda bazı siperlerini yıktığını açıkladı.

DÜNYA 24.08.2019, 08:09 24.08.2019, 15:24
"YPG siperlerini yıkmaya başladı"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin hemen ardından Suriye'de 'SDG' ismini kullanan YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda bazı siperlerini yıktığını duyurdu.

CENTCOM'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, "SDG, 22 Ağustos'ta ABD Savunma Bakanı ile Türkiye Milli Savunma Bakanı arasında Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinden sonraki 24 saat içinde askeri siperlerini yıktı. Bu da SDG'nin güvenlik mekanizmasının uygulanmasına olan bağlılığını gösteriyor.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, siperlerin yıkıldığı bölgenin neresi olduğu ve örgütün kaç siperini kaldırdığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

YPG/PKK tarafından Türkiye sınırında çok sayıda sığınak ve tünel inşa edildiği biliniyor. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Bakan Akar Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölgeye ilişkin bilinen görüş ve beklentileri belirterek, söz konusu bölgenin takvimde belirlenen esaslar kapsamında zaman kaybetmeden oluşturulması gerektiğine dikkat çekmişti.

Akar ile Esper, güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bu günden itibaren başlatılması hususunda anlaşma sağlamıştı. 

Görüşmede, planlamanın sonraki aşamalarını ele almak amacıyla askeri heyetlerin en kısa zamanda Ankara'da yeniden bir araya gelmesine karar verilmişti. 

Yorumlar (0)