Yol kenarında 7 ceset bulundu

İki kartelin savaş verdiği Meksika'nın Guanajuato eyaletinde yol kenarında 7 erkek cesedi bulundu.

DÜNYA 09.08.2020, 17:03
Yol kenarında 7 ceset bulundu

Eyalet yetkilileri, Guanajuato eyaletinin Michoacan eyaleti ile sınır olduğu bölgede yol kenarında 7 erkek cesedinin bulunduğunu ve cesetler üzerinde onlarca kurşun izi olduğunu bildirdi.

Olay yerinde yüzlerce boş mermi kovanı ve çeşitli silahlar bulunduğu bilgisini aktaran Guanajuato eyaleti yetkilileri, öldürülen 7 kişinin, bulundukları yerde katledilmiş olabileceğini, cinayetin bir infazı andırdığını kaydetti.

Guanajuato eyaleti polisi cinayetlerle ilgili olarak soruşturma yürütüyor.

Diğer taraftan "Jalisco New Generation karteli" üyesi olduğu değerlendirilen ve üzerlerinde askeri kıyafetler ve silahlar bulunan bir grup, sosyal medya üzerinden hafta sonu yayınladıkları bir videoda, bölgenin en güçlü diğer karteli "Santa Rosa de Lima"nın üyelerini ölümle tehdit ediyordu.

2017 yılından bu tarafa hem "Jalisco New Generation" hem de "Santa Rosa de Lima" karteli, Guanajuato eyaleti genelindeki yetki alanını artırmak istiyor. Her iki kartel arasındaki yetki alanını genişletme kavgasından doğan çatışmalar sonucu 9000'in üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin çok büyük bölümünü "Jalisco New Generation" ve "Santa Rosa de Lima" kartellerinin üyeleri oluşturuyor.

Her iki kartelin de binlerce üyesinin olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)