Yingluck'a Sırbistan kucak açtı

Eski Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra'ya Sırbistan vatandaşlığı verildi.

DÜNYA 08.08.2019, 18:14
Yingluck'a Sırbistan kucak açtı

Tayland'da yargılandığı davada hüküm giyen eski Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra'ya Sırbistan vatandaşlığı verildiği açıklandı.

Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG'da yer alan haberde, 2014 yılındaki darbeyle hükümeti devrilen eski Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra'nın vatandaşlık başvurusunun kabul edildiği, Sırbistan hükümeti tarafından "Ülkenin çıkarına uygundur" kararıyla vatandaşlık hakkı tanındığı ifade edildi.

100'den fazla ülkeye vizesiz giriş yapabilecek

Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG'daki haberde ayrıca eski Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra'nın Sırbistan pasaportuyla 100'ün üzerinde ülkeye vizesiz geçiş hakkı kazandığı bilgisine de yer verildi.

22 Mayıs 2014 tarihindeki askeri darbeyle alaşağı edilerek 5 sene siyasetten men edilen eski Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra'nın, 2017 yılında Tayland'dan kaçtığı iddia edilmişti.

Neden suçlanıyordu?

Yingluck Şinavatra, iktidarda olduğu 2011 yılında pirinç üreticileri için hazırlanan ve hayata geçirilen destek programını denetlemeyi ihmal etmekten suçlu bulunmuş ve hakkında 5 yıl hapis cezası verilmişti.

Önce üreticilerden ciddi destek alan destek programı, süreç içerisinde maddi olarak milyarlarca avroluk zarara yol açmıştı. Destek programındaki yolsuzluğun farkında olmasına karşın önlemek almak için hiçbir şey yapmamakla suçlanan eski Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra ise iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

Yorumlar (0)