Yılbaşından bu yana 61 Filistinli çocuk katledildi

İsrail kolluk kuvvetlerinin, yılbaşından beri, işgal altındaki Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 61 Filistinli çocuğu katlettiği bildirildi.

DÜNYA 15.12.2022, 01:32
Yılbaşından bu yana 61 Filistinli çocuk katledildi

İsviçre merkezli Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi'nin Filistin Şubesi'nden Ayid Ebu Katiş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Katiş, İsrail kolluk kuvvetlerinin Cenin şehrinde katlettiği 15 yaşındaki Cena Zekarine ile birlikte 1 Ocak'tan beri yaşamını yitiren Filistinli çocuk sayısının 61'e ulaştığını kaydetti. 

İsrail kolluk kuvvetlerinin çocukları, herhangi bir tehdit olmamalarına karşın kasıtlı olarak hedef aldığını dile getiren Katiş, suçlulara ceza verilmemesi ve hesap sorulabilirliğin olmamasının, İsrailli güçleri eylemlerine devam etmeye teşvik ettiğinin altını çizdi.



2021'de 78 çocuk katledildi

Katiş, Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi'nin her sene, BM'ye (Birleşmiş Milletler) rapor sunduğunu söyleyerek, 2015'te İsrail birliklerinin kara listeye alınması isteminde bulunduklarını, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Temsilcisi'nin önerisinin onaylandığını fakat ABD ve İsrail'in baskılarının işgal kuvvetinin kara listeye alınmasını önlediğini ifade etti. 

10 senedir başta çocuklar olmak kaydıyla sivillerin hedef alınması hususunda uyarıda bulunduklarını kaydeden Katiş, İsrail kolluk kuvvetlerinin, 'insani yardımlara engel olma, eğitim kurumlarına saldırma, çocuk kaçırma, tecavüz, cinsel saldırı, sakat bırakma ve öldürme' gibi ihlallerini belgelerle ortaya koyduklarını dile getirdi. 

Katiş ayrıca, İsrail kolluk kuvvetlerinin 2021'de 78 çocuğu katlettiğini anımsattı. 

Yorumlar (0)