Yanan fabrikanın sahibi ve müdürü tutuklandı

Hindistan'da geçtiğimiz Pazar günü çıkan fabrika yangınında 43 kişinin ölümünden sorumlu tutulan fabrika sahibi ve müdürü tutuklandı.

DÜNYA 09.12.2019, 10:26 09.12.2019, 10:27
Yanan fabrikanın sahibi ve müdürü tutuklandı

Hindistan'ın başkenti Delhi'de geçtiğimiz Pazar günü çıkan çanta fabrikası yangınında 43 kişi hayatını kaybetmişti. Polis sözcüsü Mandeep Singh Randhawa, başkentte son 20 yıldır çıkan en ölümcül yangında sorumlu tutulan fabrika sahibinin ve müdürünün tutuklandığını açıkladı.

Yanarak ölen işçi akrabasını aramış

Sözcü Randhawa, fabrika yangınıyla ilgili yürütülen soruşturmanın yakında sonuçlandırılacağını da açıkladı. Okul çantası ve oyuncak imalatı yapan fabrikada kağıt, plastik ve karton gibi yanıcı maddeler bulunuyordu. Fabrika çalışanlarının büyük kısmı fabrikanın içinde yaşıyordu. The Indian Express isimli gazetenin haberine göre yangında hayatını kaybeden çalışanlardan biri, başka bir eyalette yaşayan bir akrabasını arayarak yangında öleceğini, ailesine bakılmasını istediğini söyledi.

Denetimler fayda etmiyor

Yangının çıktığı mahallenin sokaklarının darlığından dolayı itfaiye ekipleri fabrikaya ulaşmakta büyük güçlük çekti. Şehir yetkililerinin sıkça düzenlediği denetim baskınları, 20 milyondan fazla nüfusu olan ve hızla büyümeye devam eden şehirde temel kuralların ihlallerini hâlâ önleyebilmiş değil. Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal, yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine 1 milyon rupi (14 bin dolar) dağııtılacağını açıkladı.

Yorumlar (0)