Vergi kayıtları paylaşılan Trump, küplere bindi: Fazla solcusunuz

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait vergi kayıtlarını paylaşan Temsilciler Meclisine sert çıktı. Demokratların "fazla radikal ve solcu" olduğunu kaydeden Trump, "Her şeyi koz olarak kullanmaya çalışıyorlar ancak bunun ne kadar tehlikeli bir şey olduğunun farkında değiller." dedi.

DÜNYA 31.12.2022, 09:26 01.01.2023, 10:06 Hakan Öksüz
Vergi kayıtları paylaşılan Trump, küplere bindi: Fazla solcusunuz

Kendisine ait vergi kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasını eleştiren eski ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisine tepki gösterdi. Bu hamlenin, "gücün kötüye kullanılmasına" örnek olduğunu kaydeden Trump, "Çok sayıda kişi için korkunç sonuçlar doğuracak bir hamle." ifadesini kullandı. Demokratları fazla radikal ve solcu olduğunu kaydeden Trump, "Her şeyi koz olarak kullanmaya çalışıyorlar ancak bunun ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu göremiyorlar." dedi.

Daha az vergi ödemek için çeşitli yollar kullanmış

Peki Temsilciler Meclisi tarafından paylaşılan söz konusu belgelerin içeriği ne? Edinilen bilgilere göre Trump, başkanlığı döneminde kendi yükünü hafifletmek için vergi kanununu kullanmış. Raporda eski ABD Başkanı Trump'ın, daha az vergi vermek için birçok yol kullandığına değinildi. Başkanlığının ilk ve son yıllarında bir hayli az vergi ödeyen Trump'ın, "ticari olarak ciddi zarar ettiği" gerekçesini kullandığı kaydedildi.

İngiltere ve Çin'de banka hesapları varmış

Paylaşılan belgelere göre başkanlık yaptığı dönemde Çin ve İngiltere gibi ülkelerde banka hesapları olduğu ortaya çıkan Trump, yurt dışındaki şirketleri için yabancı vergi kredisi talebinde bulunmuş. Yayımlanan binlerce sayfalık belgelerde Donald Trump ile eşi Melania'nın 2015-2022 yılları arasındaki vergi beyannamelerine de yer verildi.

Eski ABD başkanları, "gönüllü" paylaşıyordu

2020 yılında yapılan seçimlerde koltuğunu Demokrat Joe Biden'a kaybeden Cumhuriyetçi Trump, vergi kayıtlarının incelenmesine şiddetle karşı çıkıyordu. Eski ABD başkanlarının bunu "gönüllü" olarak paylaştıklarını vurgulayan Trump, 2024'teki seçimler öncesinde şimdiden kan kaybetmek istemiyor.

Yorumlar (0)