Ukrayna ile Rusya arasındaki esir takasında duygusal anlar!

Rusya ile Ukrayna arasında yapılan esir takasına ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 12'si sivil olmak üzere 108 Ukraynalı kadının kurtarıldığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı ise 72'si denizci olan 110 Rus vatandaşının teslim alındığını bildirdi.

DÜNYA 18.10.2022, 09:22 18.10.2022, 17:31 Hakan Öksüz
Ukrayna ile Rusya arasındaki esir takasında duygusal anlar!

Rusya ile Ukrayna arasında şubat ayından bu yana devam eden savaş, son haftalarda şiddetlendi. Yapılan tek taraflı referandumlarla ülkenin doğusundaki 4 bölgeyi ilhak eden Rusya, dünya kamuoyundan tepki çekti. Topraklarını geri almak isteyen Ukrayna harekete geçti, çatışmalar şiddetlendi. Öte yandan esir takaslarının da devam ettiği bildirildi. Ukraynalı 108 kadının esir değişimiyle kurtarıldığı açıklandı.

Yermak: "Oldukça duygusal anlar yaşandı"

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, esir değişimine ilişkin bilgiler verdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yermak, büyük ölçekli bir savaş esiri takasının gerçekleştirildiğini vurguladı. Yermak, paylaşımında, "Oldukça duygusal anlar yaşandı ve 108 Ukraynalı kadını esaret altında yaşamaktan kurtardık." ifadelerine yer verdi. 

Esirlerden 12'si sivil

Kurtarılan kadınların tıbbi muayene ile rehabilitasyon desteği alacağını belirten Yermak, "Aileleri ile buluşarak hasret giderecekler." dedi. Aktarılan bilgilere göre esir tutulan 108 kadından 37'sinin, Azovtsal Fabrikası'ndaki direnişçiler olduğu öğrenildi. Esirlerin içindeki 12 kadının ise sivil olduğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı: 110 vatandaşımızı kurtardık!

Rusya Savunma Bakanlığı da esir değişimine ilişkin açıklama yaptı. Ukraynalı 108 kadına karşılık olarak 110 Rus vatandaşının serbest bırakıldığını kaydeden Bakanlık, bu kişilerden 72'sinin denizci olduğunu ifade etti. Kurtarılan vatandaşların uçaklarla Moskova'ya getirileceği, tıbbi ve psikolojik yardımın sağlanacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)