Ukrayna duyurdu: Rus suikast timini yakaladık!

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov dâhil olmak üzere önemli askeri yetkililere suikast düzenlemek için Ukrayna'ya giren Rus timinin yakalandığı kaydedildi. Suikast timinin Belarus üzerinden ülkeye girdiğini aktaran Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), "Her başarılı suikast için 100 bin ila 150 bin dolar arasında ödül alacaklardı." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 09.08.2022, 12:11 09.08.2022, 17:36 Hakan Öksüz
Ukrayna duyurdu: Rus suikast timini yakaladık!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), ordunun üst düzey yetkililerine yönelik suikast hazırlığı yapan bir timin yakalandığını duyurdu. Açıklamaya göre Rusya'dan gelen suikast timinin listesinin ilk sırasında Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov vardı. Rus suikast timinin, Ukrayna ordusunun önemli isimlerine saldırı düzenleyerek ülkede kargaşa yaratmak istediği kaydedildi.

Hedefteki isim, Savunma Bakanı Oleksii Reznikov!

Yakalanan suikast timi üyelerinin, Rusya Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki istihbarat teşkilatı olan GRU'ya bağlı olduğu belirtildi. Askeri yetkililerin dışında bazı politik figürlerin de ekibin hedefinde olduğu aktarıldı. SBU tarafından yapılan açıklamada, "Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanına sukiast düzenleyeceklerdi. Öte yandan ünlü bir Ukraynalı aktivisti de listeye almışlardı." ifadelerine yer verildi.

Suikast başına en az 100 bin dolar ödül alacaklardı

Ukrayna güvenlik güçleri tarafından yakalanan Rus timinin, her başarılı suikast için 100 bin ila 150 bin dolar arasında ödül almak için anlaşma yaptığı kaydedildi. Suikast timinin üyelerinin Ukrayna'ya sızmak için Belarus'u kullandığı belirtildi. 

Ukrayna'ya girdikleri ilk andan itibaren ekibin takip edildiği ve Kovel şehrinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı ifade edildi. Tutuklanan kişilerin "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "vatana ihanet" suçlarından yargılanacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)