Sağanak yağışlar geliyor! Meteoroloji’den 12 kente sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için kuvvetli yağışlar sebebiyle 12 kente sarı kodlu uyarı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son değerlendirmelere göre: Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Osmaniye, Bilecik, Ardahan, Kars, Bolu, Ankara ve Eskişehir çevreleri, Hatay'ın kıyı ilçeleri, Kocaeli'nin doğu ilçeleri ile Erzurum'un kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

YAŞAM 09.08.2022, 12:17
Sağanak yağışlar geliyor! Meteoroloji’den 12 kente sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji’den, kuvvetli yağışlar nedeniyle 12 kente sarı kodlu uyarı geldi.

Sağanak yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son değerlendirmelere göre: Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Osmaniye, Bilecik, Ardahan, Kars, Bolu, Ankara ve Eskişehir çevreleri, Hatay'ın kıyı ilçeleri, Kocaeli'nin doğu ilçeleri ile Erzurum'un kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Yağışların; Ege Bölgesi (Manisa, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir’in doğu ve kuzey çevreleri, Muğla ve Aydın’ın iç kesimleri), Batı Akdeniz’in iç kesimleri (Isparta ve Burdur ile Antalya’nın iç kesimleri) ve Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege ile Marmara kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan yer yer kuvvetli olarak eseceği belirtiliyor.

Ege

Parçalı bulutlu, İç Ege'nin yerel ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerde (Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir’in doğu ve kuzeyi, Muğla ve Aydın’ın iç kesimleri) yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli esmesi bekleniyor.

Marmara

Parçalı, zaman zaman çok bulutlu, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir çevreleri ve Kocaeli'nin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli bir şekilde esmesi bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı bulutlu, iç kesimleri ile Hatay'ın kıyı kesimleri ile Osmaniye çevrelerinin yerel ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in iç bölümlerinde (Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya’nın iç bölgeleri) yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz

Az ve parçalı bulutlu, Bolu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Doğu ve Orta Karadeniz

Az ve parçalı bulutlu, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu

Açık ve az bulutlu, kuzeydoğu bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Ardahan ve Kars v çevreleri ile Erzurum'un kuzeyinin yerel ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu

Açık ve az bulutlu geçeceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)