Ukrayna'dan gelen açıklama korkuttu: "Hazırlanıyorlar!"

Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk, Rus ordusunun Kiev ile Çernihiv civarında toplandığını ve yeniden saldırıya geçmeye hazırlandığını duyurdu.

DÜNYA 30.03.2022, 22:19 Hakan Öksüz
Ukrayna'dan gelen açıklama korkuttu: "Hazırlanıyorlar!"

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul Dolmabahçe'de müzakere masasına oturması, dünya gündeminin zirvesinde yer aldı. Görüşmelerle ilgili hem Rusya hem de Ukrayna cephesinden olumlu açıklamalar geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk ise korkutan bir açıklamada bulundu. Motuzyanyk, Rusya'nın yeniden saldırıya geçmeye hazırlandığını kaydetti.

Savaşın 35'inci günü geride kaldı!

Rusya'nın top atışlarıyla 24 Şubat günü başlayan savaşın 35'inci günü geride kaldı. İstanbul'da yapılan müzakerelerden sonra her iki taraftan yapılan açıklamalar, savaşın tansiyonunu bir nebze de olsa düşürdü. Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk'tan gelen açıklama, gerilimin yeniden tırmanabileceğini gösterdi. 

"Kiev bölgesinde harekete geçtiler"

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Motuzyanyk, "Rus birlikleri, Ukrayna'nın doğusunda yer alan hattı kuşatmaya hazırlanıyor. Mariupol ile Luhansk'ta bulunan kasabaları kuşatmaya çalışıyorlar. Başkent Kiev bölgesinde Rus ordusunun harekete geçtiğini tespit ettik. Rus ordusunun bu hareketleri, henüz toplu bir geri çekilmenin söz konusu olmadığını gösteriyor." diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı!

Konuya ilişkin bir açıklama da Rusya Savunma Bakanlığından geldi. Yapılan açıklamada, "Rus ordusu, Donbass'ın kurtarılması için Kiev ile Çernihiv civarında toplandı." denildi. İki ülke arasında İstanbul'da yapılan müzakerelere değinen Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, "İki taraf arasındaki güveni artırmak için müzakere koşulları üzerinde tartışmalar yapılıyor.  Anlaşmanın tamamlanması için Kiev ile Çernihiv civarındaki askeri operasyonlar minimuma indirilecek." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)