Türkleri rencide eden ödev tepki çekti

Almanya'nın Duisburg şehrindeki Krupp Lisesi'nde 'Hansel ve Gretel' masalından esinlenilmesiyle oluşturulan ve Türkleri rencide eden ifadelere yer verilen 'Murat ve Ayşe' ödevi yoğun tepki çekti.

DÜNYA 27.03.2022, 20:06 28.03.2022, 17:04
Türkleri rencide eden ödev tepki çekti

Bahse konu ödevde, Ayşe ve Murat'ın ormanda geçen hikayesinde, ormanlık bölgede döner kebap aramalarını konu alan bir metin bulunuyor. Metnin sonunda öğrencilerin 4 soruya cevap vermeleri isteniyor.

Avukat Fatih Zingal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, klişe ve ön yargılara hizmet eden ödevi sert bir dille eleştirerek, bir öğretmenin öğrencilerine hangi sebeple böyle bir ödev verme gereksinimi hissettiğini çok merak ettiğini dile getirdi.

Daha evvel de okullarda Türk ve diğer yabancıları ötekileştiren veyahut ırkçı ifadelerin bulunduğu ödevler verildiğini anımsatan Zingal, KRV (Kuzey Ren Vestfalya) Eyaleti Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer'in bu hususta açıklama yapmasını istedi.

"Bu ilk olay değildir"

Zingal, "Ayrımcılık ve ırkçılık içeren tüm ders materyallerinin yeniden gözden geçirilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Çünkü bu ilk olay değildir, son olay da olmayacak. Çok sayıda ders kitabında ayrımcılık ve ırkçılık mevcut. Özellikle biz Türkleri aşağılayan ifadeler geçtiği için Almanya Eğitim Bakanlığı'nın bütün ders materyallerini yeniden gözden geçirmesi gerektiği kanaatindeyiz." diye konuştu.

Ülkemizin Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilen açıklamada da bahse konu olayın Eğitim Ataşeliği'nce detaylı bir şekilde incelendiği ve hususun yakın takipçisi olunacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)