Türkiye’de eğitim alan Somalili ilk kadın polis özel harekat grubu, görevine başladı 

Somali’den Türkiye’ye gelip burada polis özel harekat eğitimi alan bir grup kadın, Mogadişu’ya dönerek görevlerine başladı. 

DÜNYA 02.09.2021, 07:59
Türkiye’de eğitim alan Somalili ilk kadın polis özel harekat grubu, görevine başladı 

Bir süre önce Somali’den Türkiye’ye özel harekat eğitimi almak için gelen bir grup kadın polis, Türkiye’deki eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine döndü. Ülkenin başkenti Mogadişu’nun Aden Adde Uluslararası Havalimanı’na inen grup, ülkenin üst düzey hükümet görevlileri, Türk yetkililer ve emniyet amirleri tarafından karşılandı.  



“Türk kardeşlerimiz sayesinde dünyanın en iyi eğitimini aldınız” 

Havalimanında polis grubuna “hoş geldiniz” konuşması yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Abdullahi Mohamed, “Türk kardeşlerimiz sayesinde dünyanın en iyi eğitimlerinden birini aldınız. Şimdi ise vatanınıza ve halkınıza onur ve haysiyetle hizmet etme zamandır.” şeklinde konuştu. 

Törende konuşma yapan Türk yetkililer de Türkiye’nin her daim Somali’nin yanında olduğunu belirtti. 



Kadın polisler “Çita” ve “Kartal” birliklerine katıldı 

Ülkeye gelen kadın özel harekat polislerinin bir kısmı, yerel dilde anlamı “Çita” olan “Harmacad” isimli özel harekat birliğine katıldı. Türkiye’de eğitimi tamamlanan 100’den fazla Somalili kadın polis ise “Kartal” anlamına gelen “Gorgor” isimli birliğe katıldı.  

Yorumlar (0)