Tunus Cumhurbaşkanı devrimi devam ediyor: 21 üst düzey yetkili görevden alındı 

Geçtiğimiz günlerde Başbakan’ı görevden alan ve Meclis yetkilerini donduran Tunus Cumhurbaşkanı şimdi de 21 üst düzey bürokratın görevine son verdi. 

DÜNYA 28.07.2021, 08:18 28.07.2021, 16:18
Tunus Cumhurbaşkanı devrimi devam ediyor: 21 üst düzey yetkili görevden alındı 

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, geçtiğimiz günlerde hem Meclis yetkilerini dondurmuş hem de Başbakan’ı görevden almıştı. Meclis’e gelen Başbakan ve beraberindekiler, Tunus ordusu tarafından içeriye alınmamıştı. Bunun üzerine Tunuslu siyasiler, Cumhurbaşkanı’nı “darbe” yapmakla suçlamıştı. Said, halkın ayaklanmasını önlemek için 1 aylık sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.



Kays Said, bir gece ansızın herkesi görevden aldı 

Ülkede sular henüz durulmamışken yeni haberler gelmeye devam ediyor. Said, devlet haber bültenine yaptığı konuşmada, “Geçen pazar gününden bu yana süren devlet yetkililerinin görevden alınmasına ilişkin yeni kararlar verildi. Bu kararlar kapsamında Başbakanlık Divan Müdürü, Hükümet Genel Sekreteri, Başbakan danışmanları, Devrim ve Terör Operasyonları Şehitleri ve Gazileri Heyeti Başkanı ve bazı çalışanların görevlerine son verildi.” ifadesini kullandı. Said, bu şekilde 21 üst düzey yetkiliyi görevden almış oldu. 



Yorumlar (0)