Tünelin ucundaki ışık: Fransa'da koronavirüs tedbirleri gevşetiliyor

Fransa'da koronavirüs önlemleri gevşetilmeye başladı. Pozitif vakaların düşmeye başlamasıyla birlikte maske zorunluluğu ve gece uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da kaldırılacağı duyuruldu.

DÜNYA 16.06.2021, 18:00 17.06.2021, 12:30
Tünelin ucundaki ışık: Fransa'da koronavirüs tedbirleri gevşetiliyor

Dünya genelinde aşılamanın başlaması ile birlikte uygulanan COVID-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri, yavaş yavaş kaldırılmaya başlandı.

Bu ülkelerden biri de Fransa oldu. Fransa'da yeni alınan kararları açıklandı.

Bu kararlar çerçevesinde, açık alanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı.

Günlük vaka sayılarında düşüş

Fransa Başbakanı Jean Castex, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında, son bir haftada ortalama günlük pozitif vaka sayısının 3 bin 200'e kadar düştüğünü dile getirdi.

Fransa’nın hiçbir yerinde salgın yönünden endişe duyulacak bir durum olmadığına vurgu yapan Castex, an itibarıyla 30 milyondan fazla kişiye ilk doz aşının uygulandığını anımsattı.

Castex, "Fransa'da salgının durumu tahminlerimizden çok daha hızlı bir şekilde iyiye gidiyor." dedi.


(Fransa Başbakanı Jean Castex)

Sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılıyor

Kalabalığın oluştuğu durumların, pazarların ve stadyumların haricinde açık alanlarda maske zorunluluğunun yarından itibaren uygulamadan kaldırılacağını duyuran Castex, kapalı mekanlarda ise maske takmanın sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Castex, 23.00-06.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da 30 Haziran yerine 20 Haziran tarihinde kaldırılacağını açıkladı.

Jean Castex, ağustos ayı sonuna dek 35 milyon kişiye iki doz aşı uygulamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)