Trump: "Vaka sayımızın fazla olması bir onur nişanıdır"

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının fazla olmasına ilişkin, "Bir açıdan bu iyi bir şey çünkü test konusunda daha iyi olduğumuzu gösteriyor. Bunu bir onur nişanı görüyorum." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 20.05.2020, 09:58 20.05.2020, 10:01
Trump: "Vaka sayımızın fazla olması bir onur nişanıdır"

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 93 bin 533 kişi yaşamını yitirdi. 1 milyon 570 binden fazla da vaka tespit edildi. 

ABD Başkanı Donald Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Vaka sayısında birinci sıradayız dediğimiz zaman unutmamalıyız ki bunun nedeni herkesten daha fazla test yapmamız." ifadelerini kullandı. 

"Testlerin ve sağlık profesyonellerinin çıkardığı iyi işin kanıtı"

Yüksek vaka sayısını "onur nişanı" olarak nitelendiren ABD Başkanı Trump, "Biz birçok ülkeden daha büyüğüz, o yüzden vaka sayımız çok olduğunda bunu kötü bir şey olarak göremiyorum. Bir açıdan bu iyi bir şey çünkü test konusunda daha iyi olduğumuzu gösteriyor. Bunu bir onur nişanı görüyorum. Testlerin ve sağlık profesyonellerinin çıkardığı iyi işin kanıtı." diye konuştu. 

"İnsanların buraya gelip halkımı enfekte etmesini istemiyorum"

Trump, vaka sayısının hızla yükseldiği Brezilya ile tüm Güney Amerika ülkelerine seyahat yasağı getirmeyi düşündüklerini kaydederek, "Ben her şeyden endişe ederim. İnsanların buraya gelip halkımı enfekte etmesini istemiyorum. Oradaki insanların da hasta olmasını istemiyorum." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)