Trump'tan ilk seçim mitingi: "Derin devletin kökünü kazıyacağız"

Cumhuriyetçi Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk mitingini Texas eyaletinin Waco kentinde yaptı. Kendisi hakkındaki davalar nedeniyle Adalet Bakanlığına yüklenen Trump, "ABD'deki derin devletin kökünü kazıyacağız." dedi. Trump, başkanlık yarışı için cumhuriyetçi oylara talip olacağı düşünülen Florida Valisi Ron DeSantis'i de eleştirdi.

DÜNYA 27.03.2023, 09:13 27.03.2023, 17:59 Hakan Öksüz
Trump'tan ilk seçim mitingi: "Derin devletin kökünü kazıyacağız"

2020 yılındaki seçimlerde Demokrat Joe Biden'a kaybeden ve bir dönem daha ABD Başkanlığı yapabilecek olan eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'teki seçimler için kolları sıvadı. Başkanlık seçimleri için ilk mitingini Texas eyaletinin Waco kentinde düzenleyen Trump, toplanan binlerce kişiye seslendi.

"Buna ancak 'Adaletsizlik Bakanlığı' denebilir"

Cumhuriyetçi Parti'nin olası başkan adaylarından biri olarak gösterilen Florida Valisi Ron DeSantis'e sert sözlerle yüklenen Biden, kendisi hakkındaki "sus payı ödediği" yönündeki iddiaları yanıtladı. 2024 seçimleri hakkında "son savaş" ifadesini kullanan Trump, "Adalet Bakanlığı değil, 'Adaletsizlik Bakanlığı' diyelim." şeklinde konuştu.

"Çin ile baş etmek kolay, zor olan Washington"

Ukrayna-Rusya savaşının sorumlusunun Başkan Joe Biden olduğunu öne süren Trump, "Çin ile başa çıkmak kolay. Asıl zor olanı Washington ile baş etmek. İki ihtimal var. Birincisi derin devlet, Amerika'yı yok edecek. İkincisi ise biz, derin devletin kökünü kazıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"DeSantis'in oyları düşük, ben aday olmalıyım"

2024 başkanlık seçimleri için sahneye çıkan Trump'ın ilk mitingi yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Trump, başkan adaylığı için Cumhuriyetçi oylara talip olacağı düşünülen olası rakibi DeSantis'e de yüklendi. Florida Valisi Ron DeSantis'in anketlerdeki oylarının düşük olduğunu iddia eden Trump, Biden yönetimini göndermek için kendisinin aday olması gerektiğini kaydetti.

Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis

Yorumlar (0)