Trump'tan ilk açıklama!

ABD'nin 45. Başkanı Donald John Trump, Amerikan Kongresi'ndeki oylamadan Joe Biden'ın çıkmasından sonra yaptığı ilk açıklamada "devir-teslim" ile ilgili, "düzenli geçiş süreci olacağı" yönünde ifade kullandı.

DÜNYA 07.01.2021, 12:59 08.01.2021, 08:31
Trump'tan ilk açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald John Trump, Amerikan Kongresi'nde yapılan oylamada Joe Biden'ın çıkması ve onay verilmesinden sonra yaptığı ilk açıklamada düzenli bir geçiş süreci olacağını bildirdi.

Donald John Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım 2020 tarihinde yapılan 59. Başkanlık Seçiminde oluşturulan Seçiciler Kurulunun oylarının sayımının yapıldığı Kongre oturumunda, eyaletlerin seçim sonuçlarının Demokratların adayı Joe Biden lehine resmî olarak tescillenmesinden sonra ilk açıklamasını yaptı.

59. Başkanlık Seçimleri sonuçlarının doğruyu yansıtmadığını ve sonuca kesinlikle karşı olduğunu ancak buna rağmen 20 Ocak 2021 tarihinde düzenlenecek devir-teslim töreni ile düzenli bir geçiş süreci yaşanacağını vurgulayan Donald Trump, devir-teslimin Amerikan başkanlık tarihinin en güçlü ilk döneminin sonu gibi görünse de "Amerika'yı Yeniden Harika Yapma" mücadelesinin sadece başlangıcı olduğunu ifade etti.

Trump yanlıları Amerikan Kongresi binasını bastıktan sonra tekrar toplanan ve delege oylarını saymaya kaldığı yerden devam eden ABD Kongresi, 59. Başkanlık Seçimlerini Joe Biden'ın kazandığını resmî olarak tescillemişti.

Demokrat Joe Biden, seçimde kazandığı 306 oyun tamamının tescillenmesiyle ABD'nin resmen 46. Başkanı oldu.

Yorumlar (0)