Yüz yüze eğitim 11 Ocak'ta!

Millî Eğitim Bakanlığı, "hayat boyu öğrenme" kurumlarında pandemi sebebiyle ara verilen yüz yüze eğitimin 11 Ocak'ta yeniden başlanacağını duyurdu.

EĞİTİM 07.01.2021, 13:21 08.01.2021, 12:30
Yüz yüze eğitim 11 Ocak'ta!

Millî Eğitim Bakanı Yardımcısı Mustafa Safran'ın imzasının yer aldığı ve 81 ilin valiliklerine gönderilen yazıda, dünya genelinde olduğu gibi soğuk iklim ve kış mevsimi şartlarının etkisiyle daha da artan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'ndan çıkan karara bağlı olarak hayat boyu öğrenme kurumları ile özel ve resmî örgün eğitim kurumlarındaki yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerinin 20 Kasım 2020 tarihi ile 4 Ocak 2021 tarihi arasında durdurulduğu, eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürülmesi kararının alındığı anımsatıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, "hayat boyu öğrenme" kurumlarındaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 11 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yüz yüze şeklinde başlanacağının belirtildiği yazıya göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü uhdesindeki kurslarda hafta sonları ve hafta içi sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı zaman dilimleri esas alınacak. 20 Kasım 2020 tarihinde ara verilen kurslardan eksik kalan saatler yüz yüze eğitimde verilecek ve kursların kapanış tarihlerinde de güncellemeye gidilecek.

Açık öğretim İHL (imam hatip lisesi) ile mesleki açık öğretim liseleri, alan derslerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek.


Açık ve örgün ortaöğretim kurumundan mezun olan öğrencilere yönelik tertiplenen yetiştirme ve destekleme kursları Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bir sonraki açıklamaya kadar açılmayacak.

Eğitim Kurumları için hazırlanan "Hijyen Koşullarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Engelleme Kontrol Kılavuzu" dikkate alınmak şartıyla "hayat boyu öğrenme" kurumlarında yapılacak eğitim faaliyetleri 11 Ocak 2021 tarihinden itibaren yüz yüze başlayacak. Salgının durumuna göre il/ilçe pandemi kurulları kararıyla kursların kapatılma ya da yeniden açılma mümkün olacak.

Yorumlar (0)