Trump'tan göçmen kararı: "Toplayın!"

ABD Başkanı Donald Trump, yasa dışı göçmen ailelerin pazar gününden itibaren toplatılması için direktif verdi.

DÜNYA 21.06.2019, 23:44 21.06.2019, 23:59
Trump'tan göçmen kararı: "Toplayın!"

Amerikan Washington Post gazetesinin konuya yakın 3 kaynağına dayandırdığı habere göre, Donald Trump ICE'ye daha önce sınır dışı bildirimi almış ailelerin pazar gününden itibaren toplatılmasını istedi.

Trump'ın emriyle başlatılacak şafak baskınlarında Houston, Chicago, Miami, Los Angeles gibi göçmen nüfusunun yüksek olduğu kentlerde yaşayan 2 binin üzerindeki ailenin etkilenmesi bekleniyor.

ABD İç Güvenlik Bakanlığına vekalet eden Kevin McAleenan'ın ICE'yi büyük çaplı bir operasyonun çocukları ailelerinden ayırabileceği uyarısında bulunduğu da kaydediliyor.

SÜREÇ HAFTAYA BAŞLAYACAK

ABD Başkanı Trump, pazartesi günü attığı tweet ile söz konusu operasyonun sinyalini vererek, "Gelecek hafta ICE, ABD'ye yasadışı yollarla giren milyonlarlarca yasadışı yabancıyı ülkeden çıkarma sürecini başlatacak. Geldikleri gibi hızla, bu ülkeden çıkarılacaklar." dedi.

Göçmen karşıtı politikaları sebebiyle eleştirilen Trump, yasa dışı göç ve uyuşturucu trafiğiyle mücadele gerekçesiyle Meksika ile sınıra duvar örülmesi gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar (0)