Trump: Minik Michael başarısız olacak!

ABD Başkanı Trump, başkan adaylığını düşündüğü belirtilen eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg hakkında, "Minik Michael başarısız olacak." yorumunu yaptı.

DÜNYA 08.11.2019, 21:48
Trump: Minik Michael başarısız olacak!

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilere demeç verdi.

Trump, 2020 seçimleri için adaylığı düşündüğü kaydedilen Eski New York Belediye Başkanı ve milyarder Michael Bloomberg hakkında, "Minik Michael başarısız olacak. Minik Michael'dan daha fazla yarışmayı isteyeceğim birisi olamaz. Bloomberg'i uzun zamandır tanıyorum. Trump hakkında birçok şey söyledi. Ama onu tanıyorum, hiçbir şey olamadı. Seçimlerde iyi şeyler yapamayacaktır ama Joe Biden'a zarar vereceğini düşünüyorum." dedi.

Bloomberg'in seçime girmesinden memnuniyet duyacağını belirten Trump, "Michael'in başarılı olma sihri yok. (Seçimler için) Çok para harcayacak." ifadelerini kullandı.

"Bu konuda henüz bir anlaşma yapmadım"

Trump, hakkında yürütülen azil soruşturmasına ilişkin de açıklamalar yaparak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesini ihbar eden kişinin ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

Trump, hakkında azil soruşturması açılmasına yol açacak yanlış bir şey yapmadığını ifade etti ve "Demokratlar kamuya açık oturumlar yapmaya karar vermemeliydiler. Bu soruşturma bir düzmece." diye konuştu.

Çin'e uygulanan gümrük vergileri hakkında da Trump, "Çin, bu vergilerde biraz azaltmaya gidilmesini isteyebilir ama tamamen artırılmadan önceki haline dönmesini isteyemez. Çünkü benim bunu yapmayacağımı biliyorlar. Bu konuda henüz bir anlaşma yapmadım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)