Trump milyonlarca göçmen kovacak

Donald Trump, ABD'ye giren milyonlarca göçmenin ülkeden çıkarılma sürecinin gelecek hafta başlatılacağını duyurdu.

DÜNYA 19.06.2019, 10:11
Trump milyonlarca göçmen kovacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Amerika'ya yasa dışı yollarla gelen milyonlarca göçmenin ülkeden çıkarılma işlemlerinin gelecek haftadan itibaren başlatılacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Biriminin (ICE) ülkeye yasa dışı yollarla gelen milyonlarca yabancının ülke dışına çıkarılma sürecini gelecek hafta başlatacağını vurgulayarak, göçmenlerin geldikleri kadar hızlı şekilde ülkeden çıkarılacağını ifade etti. 

Bu sürecin hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Amerika Başkanı Donald Trump, Meksika'nın göç yasasını kullanarak iyi bir iş çıkardığını ileri sürdü.

İkinci dönem başkanlık yarışına Florida eyaletinin Orlando kentinde başlayan ABD Başkanı Donald Trump, konuşmasında Latin Amerika ülkelerinden gelen göçmenler konusuna sık sık değinerek, "Kanuna uyan vatandaşlar için ülkemizin bir sığınak olması gerektiğine inanıyoruz ancak suçlu yabancılar için asla sığınak olamaz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)