Trump, gitmeden talimatı verdi: Bir ülkeden daha çekiliyorlar!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump, Somali'de bulunan Amerikan askerlerinin büyük bir bölümünün 2021 senesinin başına kadar çekilmesini istedi. 

DÜNYA 05.12.2020, 09:55
Trump, gitmeden talimatı verdi: Bir ülkeden daha çekiliyorlar!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık koltuğunu 2021 yılının Ocak ayında Joe Biden'a devredecek olan Donald Trump, giderayak bir hamlede daha bulundu. Trump, Somali'de bulunan Amerikan askerlerine ilişkin bir karar aldı.

Konuya ilişkin açıklama Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığından geldi. 

Söz konusu açıklamada, Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Afrika Komutanlığına verdiği talimattan bahsedildi. Somali'de bulunan Amerikan askerlerinin büyük bir kısmının 2021 yılının başına kadar çekilmesi için Trump tarafından talimat verildiği bildirildi. 

Somali'de kaç askerleri var?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Somali'de yaklaşık 700 askere sahip. Söz konusu askerlerin geri çekileceği tarihlere ilişkin ayrıntılar henüz verilmedi.

Wall Street Journal gazetesi, Somali'den çekilecek olan Amerikan askerlerinden bir bölümünün Cibuti ve Kenya'da bulunan üslere gönderilebileceğini ileri sürdü. 

Miller Somali'yi ziyaret etmişti

Trump, 3 Kasım günü gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin ardından Christopher Miller'ı savunma bakan vekilliği görevine getirmişti. Miller, Somali'yi geçen hafta ziyaret etmiş ve burada bulunan Amerikan askerleri ile görüşmüştü. 

Başkanlık seçimlerinden önce açıklamada bulunan Trump, Somali, Irak ve Afganistan'da bulunan Amerikan askerlerinin sayıca düşürüleceğini ifade etmişti. 

Trump seçimleri kaybetmişti

Trump, başkanlık seçimlerini Demokratların adayı olan Joe Biden'a karşı kaybetmişti. 232 delegede kalan Trump, seçimlere hile karıştığını iddia etmiş, daha sonra da Biden yönetimine geçiş sürecinin başlatılmasını kabul etmişti. 306 delegeyle seçimleri kazanan Biden, Ocak 2021'de koltuğu devralacak.

Yorumlar (0)