Trump: "Biden'ın dini yok, Tanrı'ya da karşı"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerindeki rakibi olan Joe Biden'ın "herhangi bir dine inanmadığını" ve "Tanrı'ya karşı olduğunu" söyledi. 

DÜNYA 07.08.2020, 17:30
Trump: "Biden'ın dini yok, Tanrı'ya da karşı"

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerine az bir zaman kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, söz konusu seçimlerdeki rakibi olan Joe Biden'a bu kez din üzerinden yüklendi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, Demokratların adayı olan Biden'ın radikal sol gündem ile ilgilendiğini iddia etti.

Trump, Biden'ın insanların ellerindeki silahları almak istediğini ve Anayasa'nın ikinci ilave maddesini yürürlükten kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

Biden'ın "herhangi bir dine inanmadığını" ve "İncil ile Tanrı'yı incittiğini" kaydeden Trump, rakibinin "hem Tanrı'ya hem de silahlara ve enerjiye karşı olduğunu" ileri sürdü. 

Anayasa'nın ikinci ilave maddesi ne?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Anayasa'nın ikinci ilave maddesi, vatandaşların silah sahibi olma hakkını garantiliyor. 

Biden ne dedi?

Trump'ın din üzerinden yüklenmesi üzerine Biden'dan cevap geldi. 

Biden, Trump'ın iddia ettiği gibi "Tanrı'ya karşı olmadığını" belirtirken, "yaşamının merkezine inancını koyduğunu" ifade etti. 

Trump'ın siyasi anlamda kazanç elde edebilmek için seviyesini düşürdüğüne dikkat çeken Biden, sahip olduğunu ileri sürdüğü prensipler ve değerlerin kesinlikle yaptıkları ile çeliştiğini söyledi. 

Yorumlar (0)