Trump, ateşe körükle gidiyor! 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, siyahi Jacob Blake'in polis tarafından vurulduğu Kenosha şehrine gidecek. Demokrat Kongre üyesi olan Karen Bass, Trump'ın bu kararını "ateşe körükle gitmek" olarak nitelendirdi.

DÜNYA 31.08.2020, 09:43 31.08.2020, 17:38
Trump, ateşe körükle gidiyor! 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ırkçılık ve polis şiddetine karşı düzenlenen protestolar, Kenosha şehrinde siyahi Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasının ardından şiddetini artırdı. 

Kenosha şehrinde gösteriler belirli aralıklarla sürerken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın söz konusu şehre salı günü gideceği öğrenildi. 

Bunun üzerine Demokratlar, yaşanan olaylardan Trump'ın sorumlu olduğunu belirterek, söz konusu ziyaretin "anlamsız" olacağını iddia etti. 

Kasım ayında gerçekleştirilecek seçimler için aday olan Joe Biden, Trump'ın şiddeti daha çok artırdığını ve bunun kendisine siyasi anlamda fayda getirdiğini düşündüğünü söyledi. 

Wisconsin eyaletinin vali vekilliğini yürüten Mandela Barnes, Cumhuriyetçilerin, Kenosha şehrinde meydana gelen olayları "ayrışma" meselesi haline getirerek kullandıklarını ifade etti. 

Trump'ın önceden yaptığı açıklamalar göz önünde bulundurulduğunda Kenosha şehrine gelmesinin herhangi bir yarar getirmeyeceğine dikkat çeken Barnes, şu anda buna ihtiyaç olmadığını kaydetti. 

Diğer yandan, Demokrat Kongre üyesi olan Karen Bass, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Trump'ın Kenosha şehrine yapacağı ziyaretin her şeyi daha kötü duruma getireceğini belirtti.

Bass, söz konusu ziyareti "ateşe körükle gitmek" olarak nitelendirdi. 

Ne olmuştu?

Jacob Blake olayı, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Wisconsin eyaletinde yer alan Kenosha şehrinde gerçekleşmişti.

Polis, "aile içi olay meydana geldiğine" dair ihbar alındığını, daha sonra belirtilen olay yerine gidildiğini bildirdi.

Sosyal medya platformlarında konuya ilişkin yayınlanan video sert tepki çekti. Jacob Blake isimli siyahi ile polisler arasında tartışma çıktığı fark edilen görüntülerde, söz konusu kişinin polislerden uzaklaşmaya ve bir arabaya binmeye çalıştığı görüldü.

Bunun üzerine polis memurlarından birinin, 7 el ateş ederek Jacob Blake'i sırtından vurduğu anlaşıldı. 

Görgü tanıkları, Jacob Blake'in, kavga eden iki kadına engel olmak istediğini ve polisin o esnada geldiğini bildirdi.

Polis teşkilatı, hastaneye kaldırılan Jacob Blake'in tedavi altında olduğunu, fakat tüm müdahalelere rağmen felç kaldığını duyurdu.


 

Yorumlar (0)