Thomas Cook satın alınıyor!

Çinli yatırım şirketi Fosun International, Birleşik Krallık merkezli seyahat şirketi Thomas Cook'un iflasını duyurmasından haftalar sonra, şirketin markasını 14,2 milyon dolara satın alacak. Böylelikle markanın geleceğine dair belirsizlikler de giderilmiş olacak. 

DÜNYA 04.11.2019, 10:08
Thomas Cook satın alınıyor!

Thomas Cook, Eylül ayında yatırımcılardan 250 milyon dolar fon toplama girişiminin başarısız olması sonrası iflasını duyurmuştu.

Hong Kong Borsası'nda listelenen ve daha önceden Thomas Cook'un yönetim kurulunda yer alan Fosun'dan Cuma günü yapılan duyuruda yeni anlaşmayla Thomas Cook´un yanında şirketin alt kuruluşlarından oteller zinciri Casa Cook ve Cook Club'ın marka haklarına sahip olacağı belirtildi.

Fosun seyahat kolu Başkanı Qian Jiannong, söz konusu satın alımın Fosun'un mevcut turizm holdinglerini destekleyeceği ve "Çin dış turizmindeki büyüme hızını artıracağını" söyledi.

Fosun, Thomas Cook'un en büyük hissedarıydı ve şirkete 900 milyon sterlin tutarındaki tahvil anlaşması ve bankalarla yapılan anlaşmanın bir parçası olarak 450 milyon sterlin enjekte etme sözü vermişti.

Ancak, bankaların 200 milyon avroluk ekstra taleplerinden sonra plan sekteye uğradı ve çöktü. Bu, Thomas Cook’un binlerce kişiyi tehlikeye sokan ve tatilcilerin bambaşka uçaklarla eve getirilmesiyle sona eren şirketin iflasına yol açtı.

Geçen ay, Sunderland merkezli Hays Travel, 555 Thomas Cook High Street mağazalarını satın almak için öne çıkmış, dükkanların sadece 6 milyon sterlin karşılığında Hays'a satıldığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)