Test kitlerine koronavirüs bulaştı

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Telegraph'da yer alan habere göre, İngiliz hükümetinin yurt dışından sipariş ettiği test kitlerine koronavirüs bulaştı.

DÜNYA 03.04.2020, 08:22
Test kitlerine koronavirüs bulaştı

İlk olarak 12 Aralık 2019'da Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde görülen ve kısa sürede tüm dünyayı saran Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin Avrupa'da en yaygın olduğu ülkelerden İngiltere'de korkunç bir olay yaşandı.

The Daily Telegraph'a göre, İngiliz Hükümeti'nin günlük test sayısını artırmak için yurt dışından sipariş ettiği test kitlerine Covid-19 bulaştığı belirlendi.

Laboratuvarlarda gecikme olacak

Gönderilmeden önce Covid-19 (yeni tip koronavirüs) test kiti bileşenlerinde yapılan incelemelerde koronavirüs izleri tespit edilmesi üzerine, İngiltere genelindeki laboratuvarlara, test kiti sevkinde gecikme olacağı bilgisi iletildi.

Telegraph'ın haberinin, İngiltere'de test yapma konusunda Covid-19 ile mücadeleye hazırlıksız yakalanan bir diğer ülke olan ABD'den bile geride kalınmasının çok yoğun şekilde sorgulandığı döneme denk gelmesi Johnson yönetimini zor durumda bıraktı.

Teslimat gecikecek

Test kiti üretimini artırmak için özel şirketlerle anlaşan İngiliz hükümeti birkaç hafta içinde kitlesel testlere geçme hesabı yapıyordu.

Fakat Lüksemburg- merkezli imalatçı Eurofins, temel bileşenlere koronavirüs bulaştığı için teslimatın gecikeceğini Londra'ya arz etti.

Günde 100 bin test yapma hedefi vardı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson gibi Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yakalanmış olan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise nisan ayının sonunda günde 100 bin test yapma hedefini koyduğunu resmen açıklamıştı.

Yorumlar (0)