Terör örgütünden askerî noktaya saldırı: 4 ölü

Terör örgütü Boko Haram'ın Çad'da askerî noktaya düzenlediği silahlı saldırıda 4 asker hayatını kaybederken, açılan karşı ateş sonucu ise 13 terörist öldürüldü.

DÜNYA 03.12.2019, 07:14
Terör örgütünden askerî noktaya saldırı: 4 ölü

Terör örgütü Boko Haram'ın Çad'ın batısında askerî noktaya düzenlediği silahlı saldırıda 4 askerin yaşamını yitirdiği, açılan karşı ateşte ise 13 teröristin etkisiz hâle getirildiği açıklandı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, terör örgütü Boko Haram mensupları, Çad Gölü havzasında yer alan Ngouboua ve Bagassoula köyleri arasındaki askerî noktaya silahlı baskın gerçekleştirdi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütü Boko Haram'ın saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, askerlerin karşı ateşi sonucunda ise Boko Haram mensubu 13 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Doktor, hemşire ve şoför kaçırıldı

Çad Gölü Bölgesi Vilayet Valisi Nouki Charfadine saldırıya doğrularken, saldırıdan birkaç gün önce de bölgede bir doktor, hemşire ile şöförün kaçırıldığı bilgisini verdi.

Aynı bölgede eylül ayında terör örgütü Boko Haram tarafından bir hafta içinde düzenlenen saldırılarda 3'ü asker 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Boko Haram 20 bin can aldı

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009 yılından beri düzenlediği kitlesel saldırılarda 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Terör örgütü Boko Haram, 2015 yılından bu yana Nijerya'nın sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Terör örgütü Boko Haram'ın, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)