Tarihi savaş uçağı, evin üzerine düştü! 1 ölü, 1 yaralı

Çekya’nın Cheb kentindeki havacılık gününde uçan tarihi savaş uçağı, irtifasını yitirdikten sonra bir evin üzerine düştü. Kazada pilot, yaşamını yitirirken, 1 kişi ise hafif şekilde yaralandı.

DÜNYA 15.08.2022, 12:09 15.08.2022, 17:57
Tarihi savaş uçağı, evin üzerine düştü! 1 ölü, 1 yaralı

Çekya’nın Cheb şehrinde gerçekleştirilen “Air Day” havacılık gününde uçuş gerçekleştiren 2. Dünya Savaşı’ndan kalma Hawker Hurricane Mk. IV. tipi savaş uçağı, irtifa kaybederek Cheb Havaalanı çevresinde bulunan Podhrad kasabasındaki bir evin üstüne düştü.

Pilot öldü, 1 kişi yaralandı

Kazada pilot yaşamını yitirirken, 1 kişi ise hafif bir şekilde yaralandı. Uçağın düştüğü bölgede ikamet edenler, gövdeden ayrılan uçağın motorunun evden 10 metre uzağa düştüğünü söyledi.

“Yardım istiyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Karlovy Vary Bölgesi Tıbbi Kurtarma Servisi Sözcüsü Radek Hes, “Pilot olay yerinde hayatını kaybetti. Bir kişi ise hafif yaralandı. Tedavisini olay yerinde yaptık. Şu an için başka bir yaralanma yok” sözlerini kullandı. 

Polis Sözcüsü Katerina Peskova, “Olay yerinde bir dron ve helikopter ile çalışıyoruz. Kazayı incelemek için Hava Kazalarını Araştırma Ofisi ile iş birliği yapacağız. Evin etrafındaki yollar trafiğe kapatıldı. Kamuoyundan yardım ve iş birliği istiyoruz. Uçağın düştüğünü fark eden ya da kamera görüntüleri olan bizimle iletişime geçsin” açıklamasını yaptı.

Uçak kazalarında artış var

Çekya Hava Kazalarını Araştırma Ofisi, geçtiğimiz sene Çekya’daki uçak kazalarının artışa geçtiğini aktardı. Geçtiğimiz yıl 946 kazayı araştıran Araştırma Ofisi, bir önceki seneye oranla uçak kazalarında yüzde 17'lik bir artış belirledi. Çekya sınırlarında yaşanan kazaların tamamına, genellikle spor ve eğlence amaçlı uçuşlarda ve paraşütle atlama etkinliklerinde kullanılan 5 bin 700 kg gibi küçük uçakların karıştığı bildirildi.

Yorumlar (0)