Süleymani'nin cenazesinde izdiham çıktı: 50 ölü, 213 yaralı!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin naaşı memleketine ulaştı. İzdiham sonucu 50 kişi hayatını kaybederken, 213 kişi yaralandı. Bu nedenle cenazenin defni ertelendi.

DÜNYA 07.01.2020, 12:12 07.01.2020, 17:38

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatının ardından 3 Ocak günü öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin cenazesi memleketi Kirman'a ulaştı.

Cenazede çıkan izdiham nedeniyle 50 kişinin yaşamını yitirdiği, 213 kişinin yaralandığı bildirildi. 

Bunun üzerine Kasım Süleymani'nin cenazesinin defni ertelendi. Defnin ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. 

Kirman'ın bayraklarla kan kırmızı bir renge büründüğü görüldü. Halk tarafından ''Ne teslim ne münazara intikam istiyoruz!'' şeklinde sloganlar atıldı. 

İran devlet televizyonu, Kirman'da ellerinde İran bayrakları tutan ve feryat eden milyonlarca insanı canlı olarak gösterdi.

Cuma günü öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani'nin cenazesi, bir kamyon eşliğinde Irak'ın büyük kentlerinde gezdirildi. 

Daha sonra da uçakla İran'a getirildi. Ülkenin önemli merkezlerinde gezdirilen naaş, son olarak defnedilmek üzere memleketi Kirman'a ulaştırıldı. 

Kasım Süleymani'nin naaşı, Kirman kentinde yer alan Azadi meydanına defnedilecek.

Yorumlar (0)