Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni düzenlendi

Yüz binlerce kişinin katıldığı Kasım Süleymani'nin İran'ın Ahvaz kentindeki cenaze töreninde tek ses intikam yeminleri edildi.

DÜNYA 05.01.2020, 11:26 13.01.2020, 10:10
Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni düzenlendi

ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürdüğü İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesi, İran’ın Ahvaz kentine getirildi.

İranlı binlerce kişi sokaklara dökülerek, "ABD’ye ölüm" sloganları atarak intikam için bağırdı. Süleymani’nin cenazesi, Ahvaz’da düzenlenen törenin ardından yarın Tahran'a gönderilecek. Tahran'daki törenlerin ardından Kirman’da defnedilecek.

"Kutsal Tavaf"

Süleymani’nin cenazesi ilk olarak dün sabah saatlerinde Kâzımiyye’deki Şiilerin yedinci imamı Mûsâ el-Kâzım ile dokuzuncu imam Muhammed et-Takī’nin türbelerine götürüldü.

Cenaze daha sonra Kerbela’daki Hazreti Hüseyin Türbesi’ne ulaştı. Dualar ve diğer ritüellerin ardından son olarak da dün gece Necef’te Hazreti Ali’nin defnedildiğine inanılan türbeye götürüldü.

Cenazeyi burada dinî liderlerle birlikte binlerce kişi karşılarken dualarla birlikte intikam yeminleri de edildi. "Kutsal Tavaf" olarak nitelendirilen bu ziyaretleri Irak ve İran’daki birçok televizyon canlı yayınladı. Süleymani, Salı günü doğduğu yer olan Kirman’da toprağa verilecek.

Yorumlar (0)