Sudan’da depremzedeler için destek etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli depremler sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı da etkiledi. Bu kapsamda ülkelerde yardım kampanyaları düzenleyerek depremzedelere destek olmaya çalışıyor. Son olarak Sudan’da dayanışma ve destek için etkinlik düzenlendi.

DÜNYA 16.02.2023, 09:35 16.02.2023, 18:03
Sudan’da depremzedeler için destek etkinliği düzenlendi

"Doctors World Wide Organization” isimli uluslararası sivil toplum kuruluşunun Sudan temsilciliği tarafından Sudan Sosyal Kalkınma Bakanlığı çatısı altında, Türkiye’deki depremzedeler için dayanışma ve destek etkinliği gerçekleştirildi.

Ayni ve nakdi destek taahhüdü

Etkinlikte konuşma yapan Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, depremin ilk günlerinden başlayarak Sudan toplumunun her bölümünden Türkiye ile büyük bir dayanışma örneğine şahit olduklarını ifade etti.

Sudan'dan yollanan arama kurtarma ekiplerinin yaşamlarını tehlikeye sokarak enkaz altındaki kişileri o alanlardan çıkardıklarını ve Sudan'ın muhtelif kesimlerinin yardım kampanyaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Çobanoğlu, gösterilen destek ve dayanışmadan ötürü Sudan halkına ve yetkililerine teşekkürlerini sundu. Dayanışma faaliyetine Sudanlı sivil toplum kuruluşlarının ve Sudan Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin dışında Sudan Sosyal Kalkınma Bakanlığını temsil etmesi için Bakanlık Müsteşarı Ahmed Ali Galam katılım sağladı. Etkinlik esnasında konuşma yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Suriye ve Türkiye’ye yönelik muhtelif nakdi ve ayni destek taahhütleri verdi.

Yorumlar (0)