Sokakta sigara içme yasağı geldi!

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sokakta sigaraya içmeye yasak getirildi.

DÜNYA 14.08.2020, 17:00
Sokakta sigara içme yasağı geldi!

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden artışa geçti. Bu nedenle ülkede yeni tedbirler alınmaya başlandı. O tedbirlerden biri de "sokakta sigara içme yasağı" oldu.

İlk olarak Galiçya'da, daha sonra da Kanarya Adaları'nda "sokakta sigara içme yasağı" getirildi. 

Sağlık görevlilerine göre, halka açık olan ve toplu olarak bulunulan yerlerde sigara içmek için maskelerini çıkaran kişiler, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasında etkili olabilir. 

Söz konusu yasak, yalnızca park ya da sokaklar için getirilmedi. Aynı zamanda kafe ve restoranlara ait teraslarda da sigara tüketimi yasaklandı.

Öte yandan, İspanya'da bulunan diskoların faaliyetlerine son verildi. 

Ülkede evden dışarı adım atar atmaz maske takılması, hijyen koşullarına dikkat edilmesi ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi için çağrıda bulunuldu. 

Ayrıca, Madrid, Valensiya, Castilla La Mancha, Katalonya, Asturias, Kantabriya ve Castilla y Leon gibi yerlerde de "sokakta sigara içme yasağı" konulmasına yönelik harekete geçildiği öğrenildi. 

İspanya Sağlık Bakanlığı, son bir günde 2.935 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildiğini duyurdu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Mart ve Nisan aylarında olduğu gibi hastanelerin sıkıntılı bir döneme girebileceği kaydedildi. Hastanelerde saptanan yoğunluk oranı, Temmuz ayından beri 5 kat artış gösterdi.

Vaka sayılarında hızlı bir artış kaydedilmesi üzerine Sağlık Bakanı Salvador İlla, özerk bölgelerin sağlık kuruluşlarını toplantıya davet etti. 

Yorumlar (0)