Mebbis’e Giriş Yöntemleri, Mebbis Şifresi Nasıl Alınır?

Eğitim ve öğretim süreçlerinde eğitici ve öğretici konumunda olan tüm kamu çalışanlara özel olarak hazırlanmış olan bu platforma giriş yapmak oldukça kolay.

EĞİTİM 14.08.2020, 16:58
Mebbis’e Giriş Yöntemleri, Mebbis Şifresi Nasıl Alınır?

2020 Mebbis giriş aşamalarını yazımızda detaylı bir şekilde paylaşıyoruz. Eğitimde kullanabileceğin bol ve geniş doküman ağı olmasının yanı sıra kişisel olarak özlük içeriklerinin bulunduğu; idareci, müdür ve öğretmenlerin kullandığı bu platformda kişisel bilgiler, bilgilendirmeler ve dokümanlar yer alır. MEBBİS üzerinden eğitim dönemi içerisinde aktif sınav görevlerini görebilir ve bu sınav görevlerine kayıt oluşturabilirsiniz. Ardından yine sınav görevinizin onaylanması bu sistem üzerinden gerçekleşir.

Mebbis’e Giriş Yöntemleri

MEBBİS sistemine giriş yapabilmek için kişinin kullanıcı adı ve şifresi olması gerekmektedir. İnternet sitesi üzerinden mebbis.meb.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekran üzerinden kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmelisiniz. Kullanıcı adı kısmından sizi ait bulunan TC kimlik numarasını yazmanız yeterlidir.

Mebbis'e girebilmenin ikinci yolu ise e-devlet sistemi üzerinden giriş yapmaktır. Kişisel olarak sahip olduğunuz e-devlet sistemi üzerinden size ait olan TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile uygulamaya girdikten sonra MEBBİS yazarak butona tıklayıp girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Telefon Üzerinden Mebbis’e Nasıl Girebilirim?

MEBBİS mobil kullanım sürümünü cep telefonlarına Google Play ya da App Store üzerinden indirilerek kullanabileceğiniz gibi cep telefonları ile mobil uyumlu bulunan MEBBİS sitesine giriş yaparak da size ait olan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Mebbis’e Girebilmek İçin Mebbis Şifresi Nasıl Alınır?

MEBBİS şifresi eğitim kurumları aracılığıyla verilebilmektedir. Kendini daha da geliştiren bu sistem artık eğitim kurumları dışında mebbis ana sayfası üzerinden “şifremi unuttum” kısmına kullanılarak da yapılabilmektedir. Bu kısımdan tekrar yeni bir şifre oluşturarak cep telefon numara kaydı sonrasında, telefona gelen mesaj yolu ile yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

MEBBİS Üzerinden Hangi İşlemler Gerçekleştirilebilir?

MEBBİS üzerinden birden çok akademiksel ve eğitimsel işlemi aynı sistem üzerinden gerçekleştire bilirsiniz. Bu sayede kurum kurum dolaşmak durumunda kalmamış olursunuz. Mebbis üzerinden yapılabilecek işlemler şu şekildedir;

  • Personel işlemleri

  • Sınav görevi işlemleri

  • Açıköğretim işlemleri

  • Evrak işlemleri

  • E-okul, yurt, burs işlemlerini yapabilmektesiniz.

Yorumlar (2)
Hatice Naz Yıldırım 3 yıl önce
ben mebbis şifresi alamıyorum ne hatam var acaba
Leyla 2 yıl önce
Mebbise giremiyorum