Skandal iddialara "temiz" belgesiyle yanıt verdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, hakkında çıkan "İngiltere’de aranıyor, yurtdışına çıkamaz, Cumhurbaşkanı adayı da olamaz" şeklindeki iddiaları emniyetten alınan "Aranmıyor" belgesiyle yanıtladı.

DÜNYA 14.11.2019, 09:27 14.11.2019, 09:28
Skandal iddialara "temiz" belgesiyle yanıt verdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, ülkede nisan ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayları arasında gösteriliyor. 

"Interpol üzerinden aranıyor" iddiası

Ersin Tatar henüz adaylığını ilan etmedi. Fakat muhalif kesim, Tatar hakkında bir süredir "İngiltere’de batan Asil Nadir’in şirketinde mali işler yöneticisiydi, İngiltere Interpol üzerinden arıyor, Türkiye dışındaki ülkelere gidemiyor, bu nedenle cumhurbaşkanı adayı olamaz." şeklinde iddialarda bulunuyordu.

KKTC Emniyet Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, konuya ilişkin bir rapor yayımladı.

"Aranırlık durumunuza dair bir bilgi yok"

Söz konusu raporda, şu ifadeler kullanıldı:

"Yapılan araştırmada kayıtlarımızda herhangi bir aranırlığınızın bulunmadığı, keza Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığ’ndan da şahsınızla ilgili bir soruşturma veya aranırlık durumunuzun olduğuna dair genel müdürlüğümüze ulaşan bir bilgi bulunmadığı tespit edilmiştir, arz ederim."

Yorumlar (0)