Meteoroloji saat verdi: Yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Kasım hava durumu raporlarını yayımlandı. Meteorolojinin son tahminlerine göre bugün Ege ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun batı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış var. Özellikle Antalya, Aydın ve Muğla için sel ve su baskını tehlikesi bulunuyor.

YAŞAM 14.11.2019, 09:22
Meteoroloji saat verdi: Yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre; Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu ve Karabük çevreleri ile Mersin'in kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde ( Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli, Muğla’nın Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Orta Karadeniz'de yer yer pus ve sis oluşacak. Yağış alan yerlerde hava sıcaklığının 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı değerlendiriliyor.

Su baskını ve sellere karşı dikkat!

Sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışların Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde ( Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla’nın Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/ m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor

İSTANBUL °C, 19°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı…

ANKARA °C, 20°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı

İZMİR °C, 20°C

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Yorumlar (0)