Sirkteki kötü performansı için 10 yıldır kafeste tutuluyordu: Artık yeni evinde!

Ukrayna'da bulunan bir hayvanat bahçesinde 10 yıldır bir kafeste yalnız başına hayatını sürdüren 'dünyanın en yalnız ayısı', İsviçre'de bulunan Arosa Bear Land Koruma Alanı'na gönderildi.

DÜNYA 16.12.2020, 21:23 17.12.2020, 18:44
Sirkteki kötü performansı için 10 yıldır kafeste tutuluyordu: Artık yeni evinde!

'Dünyanın en yalnız ayısı' olarak tanımlanan 11 yaşındaki 'Jambolina' isimli ayı, Ukrayna'dan İsviçre'deki Arosa Bear Land Koruma Alanı'na nakledildi.

Hayvan hakları organizasyonu 'Four Paws' yetkilileri tarafından Ukrayna'daki hayvanat bahçesindeki kafesinden kurtarılan Jambolina, 4 gün boyunca süren 2 bin 400 kilometrelik yolculuğunu sonrasında İsviçre'deki Arosa Bear Land koruma alanına ulaştırıldı.

Doğduğundan bu yana kafeste yalnızdı

Four Paws International'dan bir yetkilinin konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "Doğduğu günden bu yana küçük bir kafeste yalnız başına yaşıyordu. Sirkte sergilediği kötü performansı sebebiyle bu şekilde cezalandırılmış. Diğer ayılarla temas kuramıyordu. Oldukça vahim bir durumdaydı." dedi.

Four Paws, Ukrayna'nın Başkanı Taras Boiko da, özellikle mevcut seyahat yasaklarıyla Jambolina'nın kurtarılması için Polonya, Almanya ve Avusturya'yı da içine alan karmaşık bir yolculuk olduğunu kaydetti.

İsviçre koruma bölgesindeki yetkililer, önce talihsiz Jambolina'nın esaret altındayken gerçekleştiremediği bir eylem olan kış uykusuna yatmak isteyip istemediğinin inceleneceği ifade edildi. Four Paws'ın Ukrayna'da halihazırda bir kurtarma merkezi bulunmasına karşın, merkezde an itibarıyla 22 ayı ile kapasitesinin tamamen dolu olduğu, bu sebeple de Four Paws'ın yardım için İsviçre'deki koruma alanı ile iletişime geçtiği dile getirildi.

Artık yeni evinde

Dünyanın en yalnız ayısı Jambolina, hayvan hakları organizasyonunun uzun süren girişimleri neticesinde İsviçre'deki Arosa Bear Land isimli koruma alanındaki yeni evine kavuşmuş oldu.

Yorumlar (0)