Şımarık çocuklar, AB'ye yalvardı: "Türkiye'ye yaptırım uygulayın"

"Avrupa'nın şımarık çocuğu" olarak nitelendirilen Yunanistan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yaptırım uygulaması için çağrıda bulundu. 

DÜNYA 19.08.2020, 10:07 19.08.2020, 10:15
Şımarık çocuklar, AB'ye yalvardı: "Türkiye'ye yaptırım uygulayın"

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını kararlılıkla devam ettiriyor. Yunanistan gibi ülkelerin tehditlerini umursamayan Türkiye, egemenlik haklarını kullanıyor. 

Türkiye'nin söz konusu haklarından vazgeçmeyeceğini söylemesi, diğer ülkeleri ciddi derecede rahatsız ediyor. Yunanistan ile GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), Avrupa Birliği'nden (AB) yine yardım dilenmeye başladı. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Rum mevkidaşı Nikos Hristodulidis ile görüştü. Yunan bakan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetlerin Avrupa Birliği'ne (AB) yönelik olduğunu, bu nedenle üye ülkeler tarafından gereken cevabın acilen verilmesi gerektiğini söyledi. 

Yunanistan ile GKRY'nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) hem teknik hem siyasi alanda koordinasyon halinde olduğuna dikkat çeken Dendias, geçtiğimiz hafta Hristodulidis ile Avrupa Birliği'nin (AB) dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilen toplantıya katıldıklarını ifade etti.

Dendşas, ilerleyen günlerde Almanya'nın başkenti Berlin'de bir toplantıda daha düzenleneceğini ve burada Avrupa Birliği (AB) yetkilisi Josep Borrell'in "Türkiye'ye karşı uygulanacak yaptırımları" sunacağını belirtti. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetleri "saldırganlık" olarak nitelendiren Dendias, söz konusu faaliyetlerin Avrupa Birliği'ne (AB) yönelik olduğunu, bu nedenle birlik tarafından verilen tepkinin artması gerektiğini ekledi.

Yorumlar (0)