Türkiye: Mali'deki durumdan endişeliyiz!

Dışişleri Bakanlığı, Mali’de darbe sonucu Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın istifaya zorlanmasının derin endişe ve üzüntüyle karşılandığını belirtti.

GÜNDEM 19.08.2020, 10:04
Türkiye: Mali'deki durumdan endişeliyiz!

Mali’de dün (18 Ağustos 2020) Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir grup isyancı asker tarafından gerçekleştirilen darbeyi ve bu darbe sonucu Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın Meclisi ve Hükümeti feshederek istifa etmeye zorlanmasının derin endişe ve üzüntüyle karşılandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının, "dost ve kardeş ülke" vurgusu yaptığı açıklamada, Mali’de iç barış, güven ve istikrar ortamının süratle yeniden tesis edilmesi beklentisi dile getirildi.

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile Meclis Başkanı Moussa Timbine, Ekonomi ve Finans Bakanı Abdoulaye Daffe ve Dışişleri Bakanı Tieble Drame ile tutuklu bulunan diğer üst düzey yetkililerin derhal serbest bırakılmalarını isteyen Dışişleri Bakanlığı, Mali'de anayasal düzene bir an önce geri dönülmesi yönündeki güçlü beklentiye vurgu yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı; Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği ve ECOWAS’ın bu maksatla sürdürdüğü çabaların Türkiye tarafından desteklendiğinin de altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama, Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor dönemde dost ve kardeş Mali’nin yanında bulunmayı sürdüreceği notuyla son buldu.

Yorumlar (0)