Silahlı kişiler köyü bastı: 20 ölü

Mali'nin merkez bölgesi Mopti'de silahlı kişiler tarafından Fulani köyüne düzenlenen saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 16.11.2019, 07:34
Silahlı kişiler köyü bastı: 20 ölü

Konuya ilişkin açıklama yapan Hükümet sözcüsü Yaye Sangare, 13 Kasım'da silahlı kişilerin Burkina Faso sınırındaki Peh köyüne saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Hükümet sözcüsü Yaye Sangare, 20 kişinin yaşamını yitirdiği olayda saldırganların giderken köydeki tahıl ambarlarını da ateşe vererek gittiğini belirtti.

Hükümet sözcüsü Yaye Sangare, saldırganların geleneksel avcılar gibi giyindiği ve komşu ülke Burkina Faso'dan geldiği bilgisini paylaşarak, güvenlik güçlerinin bölgede saldırının faillerini bulmak için operasyon başlattığını kaydetti.

7 yıldır Mali'de şiddet olayları yaşanıyor

Mali'nin kuzey ve orta kesimleri, 2012 yılından bu tarafa ayrılıkçı ve etnik çatışmalar ile terör saldırılarına sahne oluyor.

Mopti bölgesinde, avcı Dogon ile hayvancılıkla uğraşan Fulani kabileleri arasında toprak ve kaynak hakimiyeti yüzünden sıkça çatışma yaşanıyor.

Haziran başında Dogon ve Fulani kabileleri arasında çıkan etnik çatışmalarda yaklaşık 140 kişi yaşamını yitirmişti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) 2013 yılında kurduğu 15 bin kişilik barış gücü Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) ve Fransa'nın "Barkhane Operasyonu" adı altında 2014 yılında görevlendirdiği 4 bin asker, bölgedeki güvenlik tehdidini ortadan kaldırmayı başaramadı.

Yorumlar (0)