Sevgilisini, intihar etmesi için ikna etti!

Sevgilisinin ölümüne sebep olmaktan hapis cezası alan Michelle Carter'ın davasını anlatan belgeselde ortaya konulan yeni detaylar kan dondurdu.

DÜNYA 10.07.2019, 14:10
Sevgilisini, intihar etmesi için ikna etti!

Amerikalı yayın kuruluşu HBO, sevgilisi Michelle Carter (22) tarafından intihar etmeye sürüklenen Conrad Roy'un (18) intiharını konu alan "I Love You, Now Die" adlı bir belgesel hazırladı.

2 bölüm hâlinde hazırlanan belgeselde, erkek arkadaşı Conrad Roy'un intiharından suçlu bulunan 22 yaşındaki Michelle Carter'ın dava süreci, kişiliği ve hayatı konu edildi.

Belgeselde Michelle Carter ve Conrad Roy çiftinin klinik depresyon sorunu yaşadığı ve Conrad Roy'un zaman zaman intihar etme teşebbüsünde bulunduğu belirtildi. Çiftin 2 yıllık ilişkileri boyunca 5 kez yüz yüze görüştükleri de belgeselde dile getirildi. 

Michelle Carter ve Conrad Roy çiftinin ilişkisinin sonunda Conrad Roy, Michelle Carter'ın baskıları sonucu kendini öldürdü.

Şeytan gibi fısıldıyordu

Belgeselde Michelle Carter'ın erkek arkadaşı Conrad Roy'a sıkça "Çamaşır suyu iç. Neden çamaşır suyu içmiyorsun? Kendini as. Bir binanın tepesinden atla, kendini bıçakla. Çok fazla seçenek var" yazarak intihara azmettirdiği belirtildi.

Mesajların ardından sevgilisi Michelle Carter'ın psikolojik baskılarına dayanamayan Conrad Roy, içi karbonmonoksit gazı ile dolu kamyona binerek kendisini araca kilitledi ve zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Tam da intihardan vazgeçmiş ama...

Conrad Roy'un ölümünden aylar sonra Michelle Carter'ın bir arkadaşına, "Conrad Roy'un ölümü benim hatamdı, onu durdurabilirdim. Onunla telefonda konuşuyordum. Aracın içinden çıktı çünkü bu şekilde ölecekti, korktu fakat ona araca geri dönmesini ve devam etmesini söyledim" mesajı attı.

Michelle Carter'ın ayrıca sevgilisi Conrad Roy'a süreç boyunca "Cennette mutlu olacaksın. Doğru zaman ve hazırsın. Bunu yap tatlım" mesajları attığı da tespit edildi.

İntihar etmesi için teşvik edici mesajlar gönderen Michelle Carter, arkadaşına gönderdiği itiraf niteliğindeki mesajların ardından 2017 yılında davanın bir numaralı sanığı olarak yargılanmaya başladı. Michelle Carter, dava sonunda 30 ay hapse mahkum edildi fakat yargılama süresi göz önüne alınarak hapis cezası 15 ay olarak belirlendi. Michelle Carter'ın Mayıs 2020'de hapisten çıkması bekleniyor.

Belgeselin ikinci bölümünün Michelle Carter'ın savunması ve hakkında az bilinen detayları konu alacağı bildirildi.

Yorumlar (0)