Rusya'ya vizesiz seyahat başladı

Rusya ile Türkiye arasında varılan vize serbestisi kapsamında hizmet ve hususi pasaport sahipleri ile uluslararası taşımacılık yapan sürücülere yönelik vize muafiyeti uygulaması bugün başlıyor.

DÜNYA 07.08.2019, 09:03 07.08.2019, 09:06
Rusya'ya vizesiz seyahat başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, hizmet ve hususi pasaporta sahip Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişi için vize ve görevlendirme şartı aranması uygulamasına 25 Temmuz günü imzaladığı bir kararnameyle son vermesinin ardından vizesiz seyahat etme imkânının ne zaman başlayacağı da belli oldu. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya ile yürütülen vize istişareleri kapsamında karşılıklı olarak resmi pasaport hamillerine vize muafiyeti sağlandığı anımsatıldı. 

Açıklamada, Rusya tarafından hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin uygulanacağı kaydedildi. 

Rusya vatandaşları da faydalanacak 

Hizmet pasaportu sahibi Rusya Federasyonu vatandaşlarının da Türkiye'ye seyahatlerinde vize serbestisinden faydalacağı bildirilen açıklamada, uluslararası taşımacılık yapan sürücülere de karşılıklılık temelinde vize muafiyeti sağlanacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre, karşılıklı vize serbestisi bugünden itibaren geçerli olacak.

12 Mayıs 2010'da imzalanan vize muafiyetine ilişkin anlaşmanın 7 Ağustos 2019 itibarıyla kısmen tekrar yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, "Temennimiz, anılan anlaşmanın tüm hükümleriyle uygulanmasına başlanmasıdır." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)