Rusya ve Çin harekâta karşı çıkmadı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Fırat'ın doğusu, Suriye'nin kuzeyine başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'nı durdurma çağrısı, Çin ve Rusya oylarıyla reddedildi.

DÜNYA 12.10.2019, 09:28 12.10.2019, 09:50
Rusya ve Çin harekâta karşı çıkmadı!

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekâtı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) görüşüldü. Bölgede oluşturulacak barış koridoru ve terörle mücadele ön planda tutularak BMGK'nın yaptığı harekâtı durdurma çağrısı reddedildi.

Associated Press haber ajansının verdiği bilgilere göre, ABD'li Birleşmiş Milletler (BM) diplomatları, askerî eylemler yerine diplomatik kanalları kullanmayı çağıran ABD'nin çağrısının Rusya ve Çin tarafından reddedildiğini duyurdu.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, dünkü BMGK toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Suriye'ye yönelik herhangi bir konsey açıklamasının krizin diğer yönlerinin de göz önüne alınarak düzenlenmesi gerektiğini, sadece Türkiye'nin operasyonunun değil, "yasadışı askerî varlığın" da derhal feshedilmesinin bildiride bulunması gerektiğini söylemişti.

BMGK'nın ortak bir açıklama yapabilmesi için 15 üye ülkenin oy birliğiyle karar alması gerekiyor.

Yorumlar (0)