NBA'in genç yeteneği Kevin Porter!

NBA'de  Cleveland Cavaliers'te forma giymekte olan Kevin Porter Jr. performansı ile izleyenleri büyüledi.

SPOR 12.10.2019, 09:30
NBA'in genç yeteneği Kevin Porter!

NBA'de Cleveland Cavaliers takımında şutör gard olarak görev yapan Kevin Porter Jr. atmış olduğu basketler ile izleyenlerden tam not aldı.

Kevin Porter Jr. kimdir?

4 Mayıs 2000 tarihinde Washington'da dünyaya gelen porter, 2004 yılının Temmuz ayında henüz dört yaşındayken babası bir saldırı sırasında hayatını kaybetti. Babasının hayatını kaybetmesinin ardından kendisine rol model olarak belirlediği annesi tarafından büyütüldü.

Porter, tıpkı kendisi gibi sporcu olan babasına saygısını devam ettirmek hem de acısını dindirmek için spora başladı.

kevin porter ile ilgili görsel sonucu

Babasının spor geleneğini bozmak istemeyen Porter, annesini yoğun isteği üzerine ikna ederek Rainier Plaj Lisesi'n kaydettirmeye ikna etti. Burada basketbo ltakımında rekor biten maçta 27 sayı 14 ribaunt ve 5 asist yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti.

3 Mart 2018 tarihinde Porter, Garfield Lisesi'ne 3A Sınıfı bir şampiyonluk maçında 22 sayı ve 11 ribaunt kaydetti. Sezon sonunda devlet koçları birliği tarafından Washington Basketbol'a seçildi.

kevin porter ile ilgili görsel sonucu

Porter, 247Sports and Rivals hizmetlerini ve ESPN tarafından dört yıldızlı bir acemi seçerek beş yıldızlı bir acemi olarak kabul edildi.  2018 yılında sınıfında Washington'un en iyi oyuncusu oldu ve USC'ye katılmadan önce UCLA, Oregon ve Washington dahil olmak üzere birçok NCAA Bölüm I programından teklif aldı. Porter, 2008 yılında DeMar DeRozan'dan bu yana Rivals tarafından beş yıldızla görevlendirilen ilk USC oyuncusu oldu.

Profesyonel NBA kariyerine 2019 NBA taslağında, Milwaukee Bucks tarafından 30. sıradan seçildi, ancak daha sonra Detroit Piston aracılığıyla Cleveland Cavaliers'e takas edildi ve imzasını attı.
 

Yorumlar (0)