Rusya-Ukrayna savaşı şiddetlenecek: Zelensky'den Hollanda Başbakanıyla F-16 selfiesi

Hollanda ziyaretine giden Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, 42 adet F-16 alma konusunda Hollanda ile anlaşma sağladıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Zelensky, söz konusu F-16 kararını Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile çektiği selfie ile kamuoyuna duyurdu.

DÜNYA 20.08.2023, 18:05 20.08.2023, 18:09
Rusya-Ukrayna savaşı şiddetlenecek: Zelensky'den Hollanda Başbakanıyla F-16 selfiesi

Şubat 2022 de başlayan ve devam eden Ukrayna-Rusya savaşında şiddet biraz daha aratacak gibi duruyor.

Batı'nın Ukrayna’ya sağladığı silah desteği kapsamına savaş uçakları da eklendi.

1,5 yıldır Rus güçleri karşısında savunma yapmaya devam eden Ukrayna, F-16 savaş uçaklarıyla artık önemli bir kazanım elde etmiş olacak.

Danimarka ve Hollanda’dan Ukrayna’ya destek!

ABD üretimi olan F-16 savaş uçaklarını Ukrayna devletine vermek isteyen Danimarka ve Hollanda’ya izin çıktı.

Ziyaret için Hollanda'ya giden ve Başbakan Mark Rutte ile bir araya gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, görüşmeden hemen sonra F-16 konusunda anlaşma sağlandığını çektiği selfie ile duyurdu.

"42 adet F-16 konusunda anlaştık"

Zelensky görüşmeden hemen sonra Başbakan Rutte ile F-16 konusunda anlaştıklarını ilan etti.

Hollanda’nın gerekli bir takım eğitimlerin ardından 42 F-16 uçağını Ukrayna’ya vereceğini belirten Zelensky, “Bugün Ukrayna devletinin hava savunmasını güçlendirmek adına önemli bir adım daha atıyoruz. F-16’lar Rus teröristleri Ukrayna devletinin şehir ve köylerinden uzaklaştırmak için kullanacağımız uçaklar.

Mark Rutte ile ben, mühendislerimizin ve pilotlarımızın alacağı eğitimlerden sonra Ukrayna'ya verilecek olan F-16 sayısı konusunda anlaşma sağladık. Toplam 42 uçak. Bu yalnızca bir başlangıç olacak. Teşekkürler Hollanda” ifadelerini kullandı.

F-16 selfiesi

Ayrıca Zelensky, Telegram hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma Hollanda Başbakanı ile çekildikleri fotoğraf da eklemeyi ihmal etmedi. Teslim alacakları F-16 uçaklarını inceleyen Zelenky, Başbakan Rutte ile savaş uçağı önünde poaz verdiği selfieyi paylaştı.

Yorumlar (0)