Rusya: Türkiye'yle Su-57 teslimatı görüşülüyor

Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitry Shugayev, Türkiye ile Su-35 ve Su-57 tipi savaş uçaklarının teslimatına ilişkin görüşmeler yapıldığını açıkladı.

DÜNYA 28.08.2019, 12:24 28.08.2019, 12:31
Rusya: Türkiye'yle Su-57 teslimatı görüşülüyor

Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitry Shugayev, Türkiye ile Rusya'nın Su-35 ve Su-57 tipi savaş uçağı konusunda Türkiye ve Rusya'nın teslimat görüşmeleri yaptığını açıkladı.

Shugayev, "Türk meslektaşımla (Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir) görüşmelerim olacak. Ele alacağımız hususlardan birisi S-400 teslimatı. Görüşmemizi Su-35 ve Su-57 teslimatı ihtimali üzerine konuşmakla sürdüreceğiz, zira Türkiye'nin önemli bir ilgisi söz konusu." ifadelerini kullandı.

Kontrat imzalamaya yönelik görüşmeler yapılıp yapılmayacağını söylemek için erken olduğunu belirten Shugayev, "Türk tarafı herhangi bir başvuruda bulunmuş değil. Bunun öncesinde danışma içeren birtakım toplantılar yapmamız gerekmekte." dedi.

Shugayev, Türkiye'nin yerli ve milli üretimi olacak 5. nesil TF-X savaş uçağının geliştirilmesinde yardımcı olabileceklerini de bildirdi.

"Sevkiyat sorunsuz devam ediyor"

Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitry Shugayev, Türkiye'ye S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi sevkiyatına ilişkin, "İkinci batarya malzemelerinin sevkiyatı ve Türk uzmanların eğitim süreci sorunsuz bir şekilde devam ediyor." dedi. 

"Ortak üretim için de görüşmeler yaptık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019'u ziyaret etmiş ve Su-57 uçaklarını incelemişti.

Putin, "Su-57 uçağı konusunda iş birliği yapabiliriz. Sadece satın alma için değil, ortak üretim için de görüşmeler yaptık." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)