Rusya'nın Davos'una koronavirüs darbesi!

Rusya'nın en önemli uluslararası etkinliği olarak değerlendirilen ve "Rusya'nın Davos'u" olarak adlandırılan St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF), yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle iptal edildi.

DÜNYA 06.03.2020, 13:02
Rusya'nın Davos'una koronavirüs darbesi!

"Rusya'nın Davos'u" olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na (SPIEF) ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) Organizasyon Komitesi Başkanı Andrey Belousov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan SPIEF’i iptal etmeye yönelik karar verdiklerini bildirdi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de her sene katılım gösterdiği St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF), 1997 yılından itibaren düzenleniyor.

Geçen sene foruma 145 ülkeden 19 bin kişi katılım gösterirken, organizasyon dâhilinde toplam değeri 3 trilyon rubleye ulaşan çeşitli anlaşmalara imza atılmıştı. 

Diğer yandan, Moskova Belediyesi, dün verdiği kararla kentte yeni tip koronavirüse (Covid-19) yönelik bazı "olağanüstü hal" tedbirleri aldı.

Alınan tedbirler dâhilinde Güney Kore, Çin, İspanya, İtalya,  Almanya ve İran gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının riskli boyutta yayıldığı ülkelerden gelen vatandaşların "kendilerini 14 gün boyunca izole etmeleri" istendi. 

Moskova'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisiyle ilgilenen hastane birimlerine 24 saat esasına göre çalışma emri verilirken, tüm belediye görevlilerine de çalıştıkları binalara termometre koyma zorunluluğu getirildi.

Yorumlar (0)