Rusya Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve 63 yetkiliye yaptırım kararı aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Aralarında Japonya Başbakanı Kişida Fumio’nun da bulunduğu 63 kişi hakkında yaptırım kararı alındığı açıklandı.

DÜNYA 04.05.2022, 13:24 05.05.2022, 12:40
Rusya Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve 63 yetkiliye yaptırım kararı aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Japonya hükümetinin Rusya karşıtı bir kampanya başlattığı ve Rusya’ya karşı tehdit ve iftiralara izin verdiği belirtildi. Açıklamada bunun Japonya’da tanınmış olan kişileri, medya temsilcilerini ve uzmanları tarafından sürekli olarak tekrarlandığı belirtilerek bu anlayış doğrultusunda Japonya’nın iyi komşuluk ilişkilerini ortadan kaldırmaya ve Rus prestijine ve ekonomisine zarar vermeye yönelik adımlar attığı belirtildi.

Aralarında Japonya Başbakanı Kişida Fumio’nun da bulunduğu 63 kişi hakkında yaptırım kararı alındı

Açıklamada ayrıca söz konusu gerekçelerin yanı sıra Japonya hükümetinin Rus vatandaşları hakkında aldığı yaptırım kararları da göz önüne alınarak hükümet yetkilileri, bazı milletvekilleri ve Japonya Başbakanı Kişida Fumio hakkında yaptırım uygulanması kararı alındığı belirtildi. Yaptırım kapsamına toplamda 63 kişi dahil edildi. Bu kapsamda söz konusu 62 kişinin Rusya’ya girişi yasaklandı. Yapılan açıklamanın sonunda yaptırım kararı alınan Japon diplomatlarla ilgili tam liste paylaşıldı.

Yorumlar (0)